Płatek Marzena

Nazywam się Marzena i mam 43 lata. Od kilku lat cierpię na ataksję rdzeniowo - móżdżkową. Ataksja doprowadza do stopniowego zaniku móżdżka, co w niedalekiej perspektywie doprowadza do niepełnosprawności. Już mam pewne problemy ruchowe. Średnie zaburzenia równowagi, problemy z mową. Postępy choroby są nieuniknione. Jeśli nie będę się  rehabilitowała, nie będę aktywna, postępy choroby będą dużo szybsze. Rehabilitacja polega na spowolnieniu postępów choroby i wizyty u logopedy też są bardzo pomocne.
Ataksja jest chorobą genetyczną, która przechodzi z pokolenia na pokolenie. Wadliwe geny odziedziczyłam po ojcu, który również cierpiał na to schorzenie, a on odziedziczył z kolei po swoim ojcu czyli moim dziadku.
Na chwilę obecną nie wykryto leku na tę chorobę w Europie, ale w Chinach  jest organizacja która została założona dzięki funduszom przekazanym przez Uniwersytet w Pekinie, Uniwersytet w Hong Kongu i władze miejskie Shenzen. Organizacja ta uzyskała również znaczące wsparcie od Chińskiego Funduszu Narodowego. I właśnie oni mogą zatrzymać, a nawet cofnąć tę chorobę (inne choroby tez podają temu leczeniu) poprzez przeszczep komórek macierzystych. Niestety są to bardzo kosztowne zabiegi, które w sumie wynoszą  teraz 26 000 $, plus koszty podróży i utrzymania na miejscu.

W związku z tym zwracam się do ludzi dobrej woli o przekazanie 1% podatku lub darowizny na moje subkonto założone w Fundacji AVALON z dopiskiem Płatek, 645.
Dziękuję bardzo za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu