Mam na imię Piotr, urodziłem się w 1975 r. Choruję na mózgowe porażenie dziecięce. Mam porażone wszystkie kończyny i zaburzoną mowę. Nie chodzę, jeżdżę wózkiem elektrycznym sterowanym stopą.

Jestem niepełnosprawny od urodzenia, ale staram się być pełnoprawnym obywatelem tego świata. Z uporem walczę o swoją samodzielność. Aby utrzymać i rozwijać swoją sprawność 3 razy w tygodniu mam rehabilitację oraz raz w tygodniu basen, które sam finansuję. Ukończyłem Zawodowe Studium Informatyczne UW, obecnie szukam pracy. Komputer i komórkę obsługuję jednym palcem lewej sprawniejszej stopy. Nie użalam się nad sobą, przeciwnie – jestem szczęśliwy, że tyle osiągnąłem.

DZIAŁAJĄC RAZEM WSZYSTKO JEST MOŻLIWE

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Ślązak, 669 pomagacie mi w codziennym funkcjonowaniu. Serdecznie dziękuję!