Pasiak Gniewomir

Gniewko urodził się 04.09.2015 r., jest kochanym, grzecznym i radosnym maluszkiem, który rozwija się z lekkim opóźnieniem, lecz z uporem chce dogonić zdrowych kolegów. Już w czasie ciąży usłyszeliśmy: Państwa dziecko będzie żyło z połową serca - z krytyczna wadą siniczną  serduszka AVSD,TGA, IZOMERYZM. Gdy Gniewko miał 3 miesiące okazało się, że ma również niedorozwój (zanik) nerwów wzrokowych. Lekarze nie dawali nam szans na to, że nasze dziecko będzie widziało. Nie poddaliśmy się, znaleźliśmy klinikę, gdzie od lat leczy się nerw wzrokowy komórkami macierzystymi. Kuracja jest bardzo kosztowna (19,5 tys. dolarów + koszty transportu), ale jest to dla nas jedyna szansa by nasz synek mógł nam kiedyś powiedzieć: "Dziękuję Mamo i Tato". Termin kuracji komórkami macierzystymi został wyznaczony na 14 stycznia 2017 roku. Być może będzie potrzeba powtórzenia kuracji dla osiągnięcia zadowalających efektów, pozwalających na normalne życie. Gniewko jest już po 2 operacjach serca (Banding i Glen, przed nim ostatnia, najtrudniejsza Fontana, gdy skończy 2 latka). Operacje były robione w Niemczech przez prof. Malca i nie wyobrażamy sobie by 3 była wykonana przez kogoś innego. To są ogromne koszty, lecz najlepsze ręce którym mogliśmy powierzyć naszego Syna. Gniewko jest rehabilitowany codziennie w domu i 3 x w tygodniu w ośrodkach. Rehabilitacje są kosztowne i niezbędne by Gniewko mógł żyć normalnie i po tak ciężkich operacjach wracać do sił i prawidłowo się rozwijać. Jego oczy potrzebują ciągłej stymulacji i pobudzania. Robimy wszystko, nie poddamy się i mamy nadzieję, że z Wami pokonamy przeciwności losu. Pragniemy by  Gniewko ujrzał prawdziwy świat a nie tylko ten na wyciągnięcie dłoni i cieszył się pięknem sięgającym aż po horyzont.

Dziękujemy!

POMÓŻ GNIEWKOWI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Pasiak, 5390 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu