Parczewska Justyna

Nazywam się Justyna Parczewska. Od urodzenia choruję na ARTROGRYPOZĘ.

Artrogrypoza (zwana też wrodzoną sztywnością stawów) to neurogenne schorzenie polegające na upośledzeniu mięśni kończyn i kręgosłupa lub mięśni części dystalnych (rąk i nóg). Układ nerwowy nie przewodzi impulsów do mięśni skutkiem czego powstają przykurcze i zbliznowacenia mięśni. W przypadku tej choroby widoczne są na pierwszy rzut oka nienaturalnie wykrzywione stawy (zwłaszcza skrzywienia stawów kończyn górnych i dolnych) oraz ich w mniejszym lub większym stopniu ograniczona zdolność poruszania.

W moim przypadku chorobą objęte są wszystkie cztery kończyny – ręce i nogi. Leczyłam się w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Prokocimiu. Przeszłam 19-naście operacji. Poruszam się o kulach (pachowych) a na dalsze odległości korzystam z wózka. Niestety nie jestem w stanie samodzielnie wykonać większości codziennych czynności, które dla zdrowego człowieka są czymś normalnym i łatwym. Dlatego jest mi cały czas potrzebna pomoc i opieka drugiej osoby. Sama nie umyję się, nie ubiorę, nie przygotuję sobie posiłku. Mogłabym tak jeszcze długo wymieniać.

Nie jest łatwo osobie niepełnosprawnej znaleźć osobę, która ją pokocha i weźmie na siebie taką odpowiedzialność. Mimo choroby odnalazłam w życiu prawdziwą miłość. W czerwcu 2014 r. zostałam szczęśliwą Żoną. A we wrześniu 2015 r. stałam się spełnioną kobietą – wydałam na świat owoc tej miłości – ukochanego Syna, Dawidka. Moja rodzina jest sensem mojego życia.

Dzięki Fundacji Avalon można mi pomóc poprzez darowizny, przekazując 1% podatku, SMS-ów charytatywnych oraz aukcje allegro, na których można m.in. nabyć moje prace oraz rzeczy podarowane przez darczyńców.

Zwracam się z gorącą prośbą o przekazanie 1 % podatku lub darowizny FUNDACJI AVALON z dopiskiem Parczewska, 4963.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu