Otowski Kamil

Witam, jestem Kamil, mam 18 lat. Uczęszczam do III klasy Liceum Ogólnokształcącego w Warszawie. Od urodzenia choruję na wrodzoną ruchowo – czuciową neuropatię. Przebieg tej choroby to niedowład wiotki czterokończynowy. Jest to choroba postępująca. Jak dotąd jedynym lekarstwem na moją chorobę jest systematyczna rehabilitacja. Staram się żyć aktywnie. Jedynie codzienna specjalistyczna rehabilitacja może przedłużyć moją sprawność. Walczę z chorobą i jednocześnie odnoszę sukcesy… Trenuję pływanie w klubie IKS AWF Warszawa. Jestem zawodnikiem Polskiej Kadry Narodowej w pływaniu i reprezentuję Polskę na zawodach międzynarodowych. Tylko w 2017 r. brałem udział w Pucharze Świata w Berlinie (srebrny medal  w konkurencji  50m i 100m stylem grzbietowym oraz brązowy medal w konkurencji 50m stylem dowolnym w klasie S2), oraz w Mistrzostwach Świata w Meksyku, gdzie zająłem 4 miejsce w konkurencji 100 m stylem grzbietowym i 200 m stylem dowolnym. Ten sezon uważam za bardzo udany. Biorąc pod uwagę mój wiek i liczne osiągnięcia mam coraz więcej zapału i energii, aby zdobywać coraz to większe laury.  Tak więc,  przygotowuję się   do  Igrzysk Paraolimpijskich – Tokio 2020.  Dzięki uprawianiu sportu otrzymuję dużą dawkę pozytywnej energii i optymizmu – tak potrzebnych w walce z chorobą i własnymi ograniczeniami. Moim głównym życiowym celem jest… być samodzielnym. Tylko nieustanna rehabilitacja i specjalistyczne zaopatrzenie ortopedyczne, które jest bardzo kosztowne, jest drogą do poprawy mojego stanu zdrowia i samodzielności. W tym przypadku to Państwo decydujecie o tym, że chcecie mi pomóc w realizacji moich celów, które zamierzam osiągnąć. Serdecznie dziękuję za okazaną pomoc.

POMÓŻ MI SPEŁNIAĆ MOJE MARZENIA!

Przekazując  1%  podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Otowski, 2754 wspierają Państwo samodzielność i działanie oraz pomagają mi w codziennym funkcjonowaniu.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu