Olender Jan

Jestem Jan Olender, mam 55 lat. Od kilku lat leczę się na Szpiczaka mnogiego, jest to nowotwór komórek szpiku, który niszczy kości, głównie jest usadowiony na kręgosłupie. Powoduje złamania kompresyjne kręgów z ich patologicznymi zmianami a także, w postaci rozproszonych ognisk nowotworowych, powoduje próchnicę we wszystkich kościach. Leczenie chemioterapią spowodowało zakrzepy krwi w żyłach (zakrzepica zarostowa), skutkiem tego była amputacja lewej nogi nad kolanem. Przeszedłem przeszczep komórek szpiku w Gliwicach. Wsparcie duchowe i pomoc fizyczną daje mi rodzina. Lecz na ciągłą rehabilitację, wzmacnianie kości, zakup leków i dojazdy do lekarzy brakuje mi środków finansowych. Oglądałem w telewizji różne programy gdzie są pokazywani ludzie walczący z chorobą i trudem życia codziennego, którzy nie poddają się, jest z nimi ktoś kto pomaga i mają to szczęście, że otrzymali pomoc i mogli liczyć na wsparcie innych. Cieszy mnie ten fakt i raduje widok ich szczęścia, lecz ja pozostawiony sam sobie bez przyjaciół, a znajomi to tylko znajomi, zastanawiam się dlaczego… Czyniłem starania, pisałem listy do lokalnych firm, rozsyłałem e-maile w kraju gdzie tylko mogłem, lecz to nie przyniosło żadnego efektu. Dziś pozostaje mi tylko żal, niemoc i brak środków do życia. Przełamując w sobie wstyd, postawiony przed faktem dokonanym po utracie nogi na skutek choroby nowotworowej oraz w walce o samodzielność i potrzebę poprawy życia w codziennej egzystencji. Obecnie komórki nowotworowe choroby się uaktywniły, jest wznowa  choroby, ponownie walka od początku chemioterapia wyniszczenie organizmu.  Serdecznie proszę o pomoc i wsparcie Darczyńców oraz ludzi dobrej woli chętnych wspomóc mnie finansowo w mojej walce z chorobą i uniknięcie wykluczenia społecznego.

PROSZĘ O POMOC W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Olender, 2898 pomagają mi Państwo w moich codziennych zmaganiach z chorobą. Za okazane wsparcie i pomoc serdecznie Dziękuję!!

Z szacunkiem, Jan Olender

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu