Nikielec Małgorzata

Nazywam się Małgorzata Nikielec. Mam 27 lat i mieszkam w Świętajnie. Wychowuję czteroletniego synka Wiktora. Jestem osobą niepełnosprawną o stopniu znacznym. Posiadam całkowitą niezdolność do pracy. Już w okresie dziecięcym zdiagnozowano u mnie dystonię mięśniową, narastającą  potężną skoliozę szyjno-piersiową, piersiowo-lędźwiową i kręcz karku. Po dalszej, wieloletniej diagnostyce i badaniach genetycznych zdiagnozowano bardzo rzadką chorobę Hallervordena-Spatza - zwyrodnienie układu nerwowego z nagromadzeniem się żelaza w mózgu, choroba charakteryzująca się neurologicznym, postępującym zaburzeniem ruchowym i mowy. Jest to Choroba nieuleczalna, a jedynym sposobem na spowolnienie jej postępu jest stała i wszechstronna, kosztowna rehabilitacja. Na dzień dzisiejszy nie ma leku na moją chorobę będzie mi ona towarzyszyć do końca życia stosowane jest jedynie leczenie objawowe.  Pomimo usilnych starań, wraz z upływem lat stan mojego zdrowia systematycznie pogarsza się-grozi mi wózek inwalidzki, a ja nie mogę się z tym pogodzić i za wszelką cenę nie chce do tego dopuścić. Mimo to- dzięki rodzinie i przyjaciołom - staram się normalnie funkcjonować i zmagać z wyzwaniami. Synek jest moją motywacją i tylko dzięki niemu codziennie mimo wielkich utrudnień i bólu wstaję z łóżka. W tej chwili czeka mnie bardzo poważna operacja wyprostowania i usztywnienia skrzywionego kręgosłupa. Będzie również potrzebna kosztowna i długotrwała rehabilitacja. Zwracam się z prośbą do wszystkich znajomych i przyjaciół oraz ludzi dobrej woli o wsparcie finansowe przeznaczone na moje leczenie oraz codzienne funkcjonowanie. Dziękuję Wszystkim za pomoc w zeszłym roku oraz proszę o pamięć i wsparcie w tym roku przekazując 1% podatku oraz darowizny.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Nikielec, 3504 pomagają mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.

Małgosia

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu