Niewęgłowska Amelia

Amelka jest mądrą, wesołą i bardzo ruchliwą dziewczynką. Uwielbia ćwiczyć, tańczyć, śpiewać, bawić się, jest bardzo opiekuńcza, troszczy się o innych oraz kocha zwierzęta. Niestety od niespełna drugiego roku życia zmaga się z chorobą, na którą nie ma lekarstwa. Jest to Cukrzyca typu 1. Od tamtej pory jej życie przestało już być tak beztroskie i radosne, jak życie jej zdrowych rówieśników.

Mimo, że Amelka jest dzieckiem, to rozumie, że nie zawsze może zjeść lub wypić to, na co ma ochotę, bardzo często jednak próbuje się buntować przeciwko chorobie. Pyta: dlaczego to właśnie ona musi chorować? Co złego zrobiła, że musi już do końca życia cierpieć? Dlaczego codziennie musi kłuć swoje paluszki przed każdym posiłkiem? Dlaczego tak często źle się czuje? Dlaczego tak często musi chodzić do lekarzy? Dlaczego tak często musi czekać? Czekać aby zjeść obiad, czekać, aby zjeść kolację, czekać, aby zjeść coś dobrego. Dlaczego na jej nogach i pośladkach jest tak wiele bolesnych miejsc i ran po poprzednich wkłuciach pompy insulinowej, które okropnie bolą, kiedy się je masuje?  Dlaczego wszędzie musi nosić pompę i glukometr? Dlaczego musi się wciąż martwić, żeby nie zgubić i nie uszkodzić tego drogiego sprzętu?

Tych pytań jest więcej i więcej, z każdym dniem, miesiącem i rokiem. Amelka dorasta, coraz bardziej rozumie problem, to duża ulga, ale to nie pomaga w codziennym borykaniu się z chorobą.

Insulina, wyposażenie do pompy insulinowej, środki higieniczne, igły, paski, olejki do masażu i wiele innych ważnych w codziennej pielęgnacji akcesoriów, to bardzo kosztowne środki medyczne, ale nie możemy jej niczego odmówić, bo wiemy, że od tego zależy jej życie, zdrowie oraz względnie spokojne funkcjonowanie.

Dlatego prosimy, swój 1% podatku przekaż Amelce, na jej leczenie i rehabilitację oraz codzienne funkcjonowanie. To niewiele, ale pamiętaj, że będą to bardzo dobrze wydane pieniądze.

POMÓŻ AMELCE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Niewęgłowska, 2775 pomagają Państwo Amelce mierzyć się z rzeczywistością. Za wszelką pomoc bardzo dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu