Miozga Natalia

Natalka jest piękną, rezolutną, 9-letnią dziewczynką. Jeszcze przed jej urodzeniem zdiagnozowano u niej Zespół Ebsteina - ciężką wadę serca. Pomimo złych rokowań Natalka przychodzi cało na świat, adoptuje się do tej wady i rozwija prawidłowo. Ku radości rodziców operacja okazuje się niepotrzebna aż do 7 roku życia. Wtedy to jej ogromne serce (wielkości niemal serca dorosłego człowieka) staje się słabsze i wymaga operacji. Ze względu na ciężką postać tej wady u Natalki operacja jest obarczona dużym ryzykiem. Ma ona miejsce 9.10.2014 r. i okazuje się niewystarczająca (kilkakrotnie jest reanimowana) - kardiochirurdzy muszą wszczepić zewnętrzne wspomagania serce - tzw. ECMO. Natalka zostaje zgłoszona jako pilny biorca do programu przeszczepu serca. Jednak po kilku dniach podczas badania serca okazuje się, że prawa komora zaczyna się mocno regenerować i podejmuje pracę! Z czasem serce poprawia się na tyle, że możliwe jest wyszczepienie ECMO i zachowanie jej własnego poprawionego już serca. Niestety w międzyczasie zdarza się wypadek - udar niedokrwienny. Doprowadza on do bardzo poważnego uszkodzenia mózgu. Wskutek tego Natalka cierpi na czterokończynowe porażenie spastyczne, nie jest w stanie samodzielnie poruszać się, nawet siedzieć, nie mówi, karmiona przez sondę dożołądkową. Jest jednak w dobrym kontakcie z otoczeniem, w pełni świadomości. Dzięki codziennej kosztownej rehabilitacji jest stan pomału poprawia się. Dalszy postęp w dużym stopniu uzależniony jest od funduszy potrzebnych na zakup sprzętu, opłacenie turnusów rehabilitacyjnych, zabiegów i specjalistów. Ufamy, że przy Państwa wsparciu będziemy w stanie zapewnić jej optymalną rehabilitację. Na jej powrót do zdrowia czeka cała rodzina. Czeka również wielu jej przyjaciół. Była powszechnie lubianą dziewczynką, grała na pianinie, śpiewała, jeździła na rolkach, lubiła grę w szachy. Zaczynała już nawet ogrywać tatusia. Wierzymy, że jeszcze będzie!

POMÓŻ NATALCE W WALCE Z CHOROBĄ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Miozga, 4023 pomagają Państwo Natalce w maksymalnym stopniu przywrócić sprawność

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu