Miecznikowski Jeremi

Jeremi urodził się z uciążliwymi wadami przełyku (zarośnięcie przełyku) oraz nerki i układu moczowego (posiada tylko lewą nerkę, w której utrzymuje się wodonercze, tzw. moczowód olbrzymi i zastawkę cewki tylnej).

Wada przełyku wiąże się z trudnościami w przełykaniu. W miejscu pooperacyjnego zespolenia przełyku nie ma perystaltyki i pokarm może zatrzymywać się. Zdarza się, że w tym miejscu przełyk zwęża się i trzeba go poszerzać. Jeremciu doświadczył po urodzeniu trzykrotnego zabiegu poszerzenia przełyku. Na szczęście z roku na rok jest coraz lepiej, a incydenty krztuszenia pokarmem zdarzają się coraz rzadziej. Jednak sam proces nauki jedzenia, przyswajania nowych posiłków i prawidłowego radzenia sobie z nimi jest długotrwały. Drugi poważny problem zdrowotny Jeremiego to zły stan układu moczowego i jedynej działającej nerki. We wrześniu 2015 roku wyodrębniono urostomię, która odbarcza przeciążony moczowód i zapobiega degradacji nerki. W grudniu 2017 roku usunięto wielotorbielowatą nerkę prawą, która nie działała o urodzenia. Jeremi ciągle walczy o zdrowie i wymaga regularnej opieki lekarskiej w tym zakresie.

Dlatego prosimy Was o przekazanie 1% podatku naszemu synowi. Dzięki temu będziemy w stanie pokryć dalsze koszty leczenia, zakupu leków, które przyjmuje trzy razy dziennie oraz środków do odpowiedniej pielęgnacji urostomii.

POMÓŻ JEREMIEMU W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Miecznikowski, 4417 pomagacie Państwo Jeremiemu w pokryciu dalszych kosztów jego leczenia i w codziennym funkcjonowaniu. Za każdą pomoc serdecznie dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu