Michalak Ewelina

Nazywam się Ewelina Michalak. Mam 21 lat. Od urodzenia choruję na dziecięce porażenie mózgowe. Choroba ta objawia się m.in. silnym napięciem mięśniowym, zaburzeniami postawy i ruchów. Mam przykurczone nogi i całkowicie niesprawną lewą dłoń. Po śmierci  taty trudno nam było znaleźć pieniądze na rehabilitację, co przyczyniło się do postępowania choroby. Duże skrzywienie kręgosłupa uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie. Ból kręgosłupa potrafi być tak silny, że mam problemy z oddychaniem, mówieniem i siedzeniem.
Nie chcę tak dalej żyć! Nie chcę, by moje życie było zależne od stopnia bólu kręgosłupa! Mimo wielu przeciwności, postanowiłam walczyć o normalne życie i nie poddawać się! Na co dzień samodzielnie poruszam się po mieście elektrycznym wózkiem inwalidzkim. Od października 2009r. jestem studentką Psychologii. Zależy mi na zdobyciu wykształcenia i byciu aktywnym w życiu społecznym. Swoją pracą chcę pomagać innym. Jeśli pozwolę mojej chorobie postępować, to już za kilka lat będę przykuta do łóżka. Nie obędę się bez operacji kręgosłupa, biodra, ręki oraz intensywnej rehabilitacja. Przede mną długa droga. Znowu chodzić, tańczyć, założyć rodzinę, cieszyć się życiem i brać z niego to co najlepsze - to moje marzenia.

PRZYWRÓĆCIE MI SKRZYDŁA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem  Michalak, 16 – pomagacie mi Państwo realizować marzenia i wspieracie Państwo mój plan powrotu do zdrowia.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu