Michał Flakowski

Nazywam się Michał Flakowski mam 12 lat stwierdzono u mnie niepełnosprawność sprzężoną ruchową i intelektualną w stopniu umiarkowanym. Niedotlenienie mózgu podczas porodu spowodowało brak prawidłowego rozwoju psychoruchowego oraz przykurcz mięśni. Od pierwszych dni mojego życia byłem rehabilitowany różnymi metodami. Wymagam również dodatkowych zajęć takich jak integracja sensoryczna, hipoterapia, zajęcia w wodzie. Dodatkowo musze mierzyć się z dużą wadą wzroku i wadą wymowy, co też znaczne utrudnia mi codzienne funkcjonowanie. Potrzebuje okularów oraz stałej opieki i wsparcia ze strony okulisty i logopedy. Po przez częste choroby górnych dróg oddechowych i zapalenie uszu mam poważny niedosłuch. Mimo tych wszystkich trudności nie poddaje się. Do tej pory udało mi się też wiele osiągnąć. Dzięki wsparciu lekarzy przeszedłem dwie operacje stóp, co umożliwiło mi ciężką i mozolną naukę chodzenia. Udało mi się również pokonać nowotwór, który został zdiagnozowany w 2015 roku.Wszystkie te wady wrodzone jak i nabyte w trakcie mojego rozwoju wymagają dużego nakładu finansowego oraz pomocy licznych specjalistów. Dlatego też proszę Was o pomoc i wsparcie.Moim marzeniem jest mieć rower trójkołowy dla osób niepełnosprawnych żeby mógł jeździć jak moi koledzy z podwórka. Wierze, że Dzięki Waszej ogromnej pomocy jest to MOŻLIWE... liczę na Wasze dobre serduszka.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Flakowski, 5530 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<