Mendyka Jakub

Cześć. Jestem Kuba. Częściej jednak wołają na mnie Medyk. Z medycyną nie miałbym za wiele wspólnego, gdyby nie guz mózgu tkwiący w mojej głowie. Mam 26 lat i w tym roku chciałem pojechać na Islandię. Nadal wierzę, że mi się to uda!
Dopadł mnie na zajęciach
Siedziałem na uczelni. To była chyba ekonometria. Dzień jak codzień. Był październik 2009. To wtedy dostałem pierwszego ataku padaczki. Pogotowie zabrało mnie na oddział ratunkowy. Na miejscu miałem drugi atak! Lekarze wiedzieli, że coś jest nie tak. Po wykonaniu tomografii komputerowej i rezonansu magnetycznego powiedzieli, że w prawej części czołowej mózgu mam dużego guza. Decyzja o operacji była natychmiastowa, ponieważ guz zaburzał wiele funkcji.
Guz usunięty, ale...
Po trzech latach od udanej operacji, zaczęły mnie męczyć kolejne epizodyczne ataki padaczkowe. W kwietniu 2015 roku przeszedłem biopsję, która wykazała że coś wciąż w mojej głowie siedzi, pomimo iż podczas pierwszej operacji guz został usunięty w całości. Mniej więcej pół roku temu, gdy zaczęły się poważne i częste bóle głowy, zgłosiłem się do onkologa. Lekarz stwierdził, że badania obrazowe wykazują, że jest to glejakowatość mózgu. Trzeba to jak najszybciej operować. Ilość guzów w głowie była na tyle duża, że trzeba było podjąć leczenie natychmiast. Czas był kluczowy.
Ból nie do ogarnięcia.
W grudniu 2015 przeszedłem poważną operację, wraz z wycięciem znacznej części prawego płata czołowego. Nie było już co z niego zbierać. 3 tygodnie w szpitalu i ból, na który nie działała nawet morfina. Na domiar złego, po zbadaniu wycinków lekarze stwierdzili nagromadzenie guzów w innych partiach mózgu, których nie można już operować.
Światełko nadziei
Ale jest w tym wszystkim też dobra wiadomość! Dostałem informację od lekarzy, że są to guzy o niższym stopniu złośliwości. To raczej rzadkie w tej chorobie - wysoka czy średnia złośliwość to często kilka miesięcy życia. Mam więc szansę na powrót do zdrowia! Liczy się jednak czas. Teraz jestem w trakcie radioterapii. Ta, podobnie jak chemia, niszczy zarówno komórki rakowe, jak i wszystkie inne. Ogrom nowotworu w głowie wyklucza kolejne operacje, gdyż nacieki znajdują się w kluczowych dla mojego życia częściach mózgu. Jedyne co może mi pomóc to leczenie nieinwazyjne. Potrzebuję dalszego leczenia metodami alternatywnymi.

Więcej informacji o możliwościach wsparcia znajdą państwo na stronie internetowej wglowiesieniemiesci.org
Bieżące informacje znajdują się również na https://web.facebook.com/KubaKontraRak

Przekazując 1% lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Mendyka, 5878 wspierasz moją walkę o zdrowie.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu