Mendaluk Karolina

Karolinka urodziła się 25 lutego 2012r. w Zielonej Górze. W kilka dni po urodzeniu zaczęły pojawiać się na jej rączkach i nóżkach wodniste i krwiste pęcherze, które pękając przekształcały się w otwarte rany. Kilka tygodni później zdiagnozowano bardzo rzadką chorobę genetyczną skóry Epidermolysis Bullosa (EB) o odmianie dystroficznej, tj. pęcherzowe oddzielanie się naskórka. W Polsce na tę chorobę choruje ok. 300 osób. Skóra Karolinki jest niezwykle delikatna i krucha. Każde zadrapanie, otarcie, a nawet mocniejszy ucisk może powodować powtarzające się w nieskończoność bolesne pęcherze i otwarte rany, pozostawiając trudno gojące się blizny, zgrubienia i zniekształcenia. Pęcherze tworzą się również na buzi oraz w narządach wewnętrznych. U Karolinki choroba dotknęła głównie skórę na rączkach i nóżkach. Choroba jest nieuleczalna, a podstawą walki z nią jest codzienna pielęgnacja z zastosowaniem specjalistycznych maści, balsamów, opatrunków, które nie przylegają do ran, igieł i innych lekarstw, często sprowadzanych z zagranicy. Wydatki związane z zakupem leków, środków higieny i dojazdami do specjalistów są dla nas niemożliwe do uzyskania bez pomocy ludzi dobrego serca.

POMÓŻ KAROLINCE W WALCE Z CHOROBĄ!

Każdy kto nie jest obojętny na ból i cierpienie może pomóc malutkiej Karolince w codziennym życiu przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Mendaluk,2042. Wdzięczni będziemy za wszelką, nawet najmniejszą pomoc, która da nam możliwość dalszej walki z chorobą i nadzieję na lepsze jutro. Rodzice Karolinki

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu