Martynka lat 8, w styczniu 2017r. dołączyła do stale rosnącego grona dzieci i młodzieży chorującego na CUKRZYCĘ typu 1. Ten typ cukrzycy jest zależny od insuliny, co oznacza, że wymagane jest jej podawanie od momentu ujawnienia się choroby. Choroba wymagająca zainteresowania 24h na dobę chorego lub jak w Naszym przypadku rodzica. Od cukrzycy nie można sobie wziąć wolnego, nie ma odpoczynku. Jesteśmy targani wyrzutami sumienia, ale zrobimy wszystko aby ulżyć Naszemu dziecku w tej niewdzięcznej chorobie, dlatego prosimy o przekazanie 1% podatku dla Martynki. Nasz cel to utrzymanie Libra FreeStyle-systemu do ciągłego monitorowania cukru bez konieczności częstego kłucia paluszków, a w przyszłości pompy insulinowej. Koszty utrzymania comiesięczne to od 500zł w górę, dlatego prosimy o wsparcie i z góry serdecznie dziękujemy za gest:))  Pozdrawiamy- rodzice Martynki.

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Mieloszyk, 7421 pomagacie nam Państwo w codziennej walce o zdrowie i lepsze warunki codziennego funkcjonowania dla Martynki.

Pozdrawiamy- rodzice Martynki.