Nazywam się Marek Wojtasik, mam 50 lat. W listopadzie 2019 roku miałem wypadek w pracy. Trafiłem do szpitala w bardzo ciężkim stanie z niewydolnością krążeniowo oddechową. Amputowano mi prawą nogę na poziomie podudzia, nastąpiły powikłania, wiec musiała się odbyć reamputacja tej nogi na poziomie uda.

Po miesiącu wróciłem ze szpitala do domu, i próbuję na nowo poskładać swoje życie. Potrzebuję kompleksowej rehabilitacji i odpowiedniej protezy, dzięki niej chcę wrócić chociaż do częściowej sprawności i lepszego funkcjonowania. Dlatego zwracam się do Państwa z ogromną prośbą o przekazanie 1% z podatku na moją walkę o lepsze jutro. Dla mnie i mojej rodziny.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem WOJTASIK,12875 pomożecie mi Państwo w walce o sprawność i w codziennym funkcjonowaniu.

Za wszelką pomoc z całego serca serdecznie dziękuję - Marek Wojtasik.