Marek uległ wypadkowi 24.12.2019 roku (oparzenie III I IV stopnia obu kończyn dolnych i głowy), w wyniku którego amputowano kończynę prawą na wysokości podudzia i przedstopia lewego.

W najbliższym czasie czeka go kolejna operacja rekonstrukcji powłok czaszki i uzupełnienie ubytku kości, będzie operowany w klinice w Łęcznej. Od wypadku Marka minął już ponad rok, pozbierał się po tym wszystkim, żyje normalnie jak normalny człowiek, realizuje swoje cele i dąży do swoich marzeń. Marek obecnie jest zaprotezowany w protezę tymczasową, ale brakuje mu środków na zakup specjalistycznej protezy, aby mógł zacząć lepiej funkcjonować i rozwijać swoje hobby. W związku z tym zwracam się do wszystkich osób o dobrym sercu o pomoc dla Marka. Prosimy o wsparcie finansowe, żeby Marek mógł wrócić do lepszego życia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Dalinkiewicz,14829 wspierasz Marka w jego codziennych zmaganiach.