Marcin Kieszkowski

Jestem Marcin, dla przyjaciół Marian i nigdy nie zagram w „Na wspólnej”! Nie zagram też w „Klanie”, chociaż na podstawie mojego życia możnaby napisać dobrą telenowelę...

Z uśmiechem! Jestem normalny, żeby nie powiedzieć przeciętny. Jestem Fiatem Multipla wśród aut, parówką wśród wędlin, bajaderką wśród słodyczy. Bliżej mi do Michała Wiśniewskiego z Ich troje lub Zenka „Przez Twe oczy zielone” niż do osoby, która kiedykolwiek odważyłaby się prosić kogoś o pomoc. Pech chciał, że w 2007 roku 3 dni po moich 19 urodzinach uległem wypadkowi komunikacyjnemu. Ot, zwykła wycieczka. Tego dnia, jak każdy z Was, w przeddzień wakacji myślałem gdzie by tutaj pojechać i jak cudowne 2 miesiące przede mną. Tymczasem skończyło się to dla mnie tragicznie. W parę sekund moje życie obróciło się o 180 stopni. Zamiast na wakacjach, wylądowałem na wózku inwalidzkim. Zamiast błogiego odpoczynku i kąpieli nie tylko słonecznych, zajadałem się lekami przeciwbólowymi, popijając kroplówkami. Mimo wszystko mam do siebie duży dystans. Przyjaciele mawiają, że mam go w sobie więcej niż jest smogu nad Krakowem i Warszawą razem wziętych. Nie będę zanudzał Was opowiastkami o nieprzespanych nocach z bólu, o godzinach ćwiczeń liczonych w tysiącach, o walce – walce ponad moje siły o postęp, o łzach które wylałem, o problemach psychicznych czy o cierpieniu, które towarzyszyło przy wykonywaniu najmniejszego ruchu nogą. To wszystko mam już za sobą. Ważne, że dzięki ciężkiej pracy, być może nieudolnie ale jednak poruszam się o kulach, stojąc na własnych nogach a nie siedząc na wózku inwalidzkim. Nie liczę na to, że za rok zatańczę breakdance'a w „Mam Talent”, natomiast miło będzie jak pójdę rano po bułki dla swojej narzeczonej. Tak, wiecie... Niezauważony, po cichutku, zamiast budzić ją i sąsiadów z 3 pięter pod nami, uderzając kulami o meble. Nie liczę też na to, że dogonię Ussaina Bolt'a na bieżni ale miło będzie jak będę mógł pogonić kaczki w stawie, których teraz nie potrafię nawet wystraszyć. Nie liczę też i na to, że wyprzedzę starszą Panią w wyścigu o wolne miejsce w autobusie ale miło też będzie jeśli już nie będę musiał zajmować miejsca dla niepełnosprawnych. Marzy mi się wysiąść normalnie z auta, zanieść do domu zakupy, czy chociażby dojść do kuchni krócej niż w 30 minut, i to wszystko z nieskrywaną radością i uśmiechem!Nigdy nie umiałem prosić. Powiem szczerze, że wstydziłem i wstydzę się tego jak nikt inny! Jednak bardziej niż moje słabości obchodzi mnie walka. Chcę zawalczyć o siebie, ze wzmożoną siłą! Leczenie jak zapewne się domyślacie, jest bardzo drogie. Podobnie jak rehabilitacje. Tutaj moja opowieść zbliża się do końca. Jej końcem, a właściwie początkiem dobrego zakończenia(jak to bywa w telenowelach), jest moja prośba. Prośba o wsparcie do Was, Moi Drodzy. Ja gwarantuję Wam, że każdą złotówkę wykorzystam najlepiej jak tylko potrafię, tak na poważnie! W zamian z każdym (niebawem!) chętnie przybiję piątkę, stojąc samodzielnie na dwóch nogach. W perspektywie paru lat chcę przejść terapię komórkami macierzystymi, dzięki której mam ogromne szanse ponownie stanąć na własne nogi.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kieszkowski, 8474 pomagacie mi  w codziennym funkcjonowaniu, w walce o powrót do sprawności i normalnego życia. Piona!

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<