Malczewski Jerzy

Witam! Nazywam się Jerzy Malczewski i mam 55 lat. listopadzie 2015 roku uległem bardzo groźnemu wypadkowi w pracy – spadłem z drabiny na twarde podłoże. Miałem poważną operację usunięcia krwiaka mózgu (została złamana podstawa czaszki, konieczne było usunięcie części kości ciemieniowej i skroniowej czaszki), płuca były bardzo uszkodzone oraz kilka żeber było złamanych. Przez miesiąc znajdowałem się w stanie śpiączki mózgowej, a przez prawie dwa miesiące byłem wentylowany mechanicznie za pomocą respiratora.

Lekarze oceniali moje szanse na przeżycie na 1%. Ale dzięki ich pracy oraz modlitwie i ogromnemu wsparciu ze strony mojej rodziny i przyjaciół - żyję! Obecnie wymagam stałej opieki. Nie mogę samodzielnie się poruszać, nawet na wózku – muszę leżeć. Prawa strona ciała, dzięki rehabilitacji, powoli wraca do formy, natomiast lewa strona jest w gorszym stanie. Początkowo była sparaliżowana, ale na szczęście odzyskałem w niej czucie. Mam też lekki paraliż twarzy oraz nie dowidzę na jedno oko.

Bardzo chciałbym kiedyś wstać z łóżka i poruszać się o własnych siłach. Póki co wystarczy mi, jeśli będę w stanie mógł samodzielnie wykonywać podstawowe czynności życia codziennego oraz będę na tyle sprawny fizycznie, aby korzystać z wózka. By to osiągnąć będzie konieczna intensywna i długotrwała rehabilitacja.

Ale mam bardzo duże wsparcie od rodziny, przyjaciół, znajomych oraz sąsiadów i dlatego wierzę, że się uda!

PROSZĘ O POMOC W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Malczewski, 5578 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu