Małarzewski Konrad

Konrad Małarzewski cierpi na ciężkie złożone uszkodzenie mózgu spowodowane guzem III komory i krwiakiem podtwardówkowym. Pochodzi z Dąbrowy Górniczej, a obecnie mieszkamy w Szalowej. Mąż studiował na AGH geologię. Walczył już wtedy z rakiem - wygrał tę walkę. Nie obyło się jednak bez skutków ubocznych. Skończył studia i rozpoczął przewód doktorski na uczelni. Miał drobne problemy ze zdrowiem. Jeszcze jako student udzielał się w wolontariacie w Centrum Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych Dzieło Pomocy Dzieciom w Krakowie. W maju 2008 roku Konrad uderzył głową o futrynę w drzwiach, nie było w sumie poważniejszych problemów, aż do listopada, gdy wybierał się do pracy w Bieczu zaczął tracić głos i przytomność. Okazało się, że po uderzeniu powstał krwiak. Operowano go, w sumie przeszedł pięć zabiegów neurochirurgicznych. Ma niedowład połowiczy prawostronny. Ręka jest kompletnie niesprawna. Na co dzień potrzebuje wózka. Występuje też duży problem z mówieniem. Do tego doszły inne schorzenia m.in. z sercem. Ogólny stan jest na tyle skomplikowany, że nie kwalifikuje się do zabiegu kardiochirurgicznego. Zmuszony jest zażywać silne leki nasercowe, częściowo kolidujące z pozostałymi lekami. Do tej pory  Konrad nie chciał słyszeć o żadnej pomocy, bo ciągle powtarzał, że są osoby bardziej chore od niego. Jego rentę w całości pochłaniają leki i rehabilitacja ciągła – zajęcia w domu. Poza tym potrzebuje częstych wizyt u lekarzy specjalistów.

WSPOMÓŻ KONRADA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Małarzewski, 5046 pomagacie Państwo w codziennej walce o sprawność.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu