Majer Aleksandra

Mam na imię Ola. Mam 28 lat, a od 22 lat poruszam się na wózku. Mając 6 lat wykryto u mnie naczyniaka rdzenia kręgowego. Wykryto go za późno, jak na tamte czasy, przez co doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego i porażenia od pasa w dół. Moje doświadczenie z chorobą i niepełnosprawnością nauczyło mnie korzystania z życia! I nie chodzi mi tutaj o „dobrą zabawę”, tylko o wszechstronny rozwój. Dlatego cały czas pracuję nad sobą, poznaje świat, podróżuję, pracuję i uczę się nowych rzeczy. Uprawiam też sport. Jako nastolatka trenowałam koszykówkę na wózkach, co sprawiało mi wielką satysfakcję. W 2008 roku zostałam powołana do kadry Polski i reprezentowałam nasz kraj w Mistrzostwach Europy Juniorów.

Niestety na pewien czas przez pogorszenie zdrowia musiałam zrezygnować ze sportu, ale od półtora roku trenuje crossfit. Doskonale swoje ciało i motoryczność mięśni. Coraz lepsze wyniki i pozytywne zmęczenie daje dużo radości, a udział w zawodach crossfitowych wzbudza niewyobrażalne emocje i adrenalinę, szczególnie gdy staję na podium.

Stan mojego zdrowia, kondycja i okoliczności sprawiły, że mogę wrócić do gry w koszykówkę na wózkach. Niestety chcąc być częścią drużyny muszę posiadać wykonany na miarę wózek do koszykówki. Na takie sprzęty nie ma dofinansowania od Państwa ani klubów sportowych. A jest to duży koszt.  Zakup wózka pozwoli mi na kolejną przygodę! Pozwoli mi na kolejne wyjazdy i udział w zawodach, o których marzę. W Polsce sport zawodowy osób niepełnosprawnych właściwie nie istnieje, trzeba samemu pracować zarówno fizycznie jak i organizacyjnie, żeby reprezentować nasz kraj w międzynarodowych zawodach i zdobywać medale.

Wierzę, że z Waszą pomocą uda się spełnić moje marzenie i zebrać środki na wózek do koszykówki, żeby być częścią drużyny i wygrywać w krajowych i międzynarodowych zawodach!

POMÓŻ MI CIESZYĆ SIĘ ŻYCIEM

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Majer, 2131 wspieracie mnie Państwo w zakupie wózka oraz w funkcjonowaniu na co dzień.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu