Lysko Martyna

Martyna przez całe swoje dorosłe życie miała pod górkę. Ma dopiero 34 lata. Najpierw musiała stoczyć walkę z czerniakiem złośliwym. Dwie operacje, wyniszczające chemie i tylko olbrzymia wola życia sprawiła, że tę walkę wygrała. Potem zaczęły się problemy z kolanami i kilka lat chodzenia o kulach. Ale z tym da się żyć. Najgorsze przyszło w maju 2015 r. Bardzo rzadka, nieuleczalna choroba BEHCETA to niesamowity ból, uniemożliwiający połknięcie łyka wody. O jedzeniu można tylko pomarzyć. Choroba, chwilowo uśpiona końskimi dawkami sterydów, na pewno wróci: dwa do czterech razy w roku zaatakuje Martynę. I znowu szpital.  Ograniczony kontakt z ludźmi (jej organizm jest niesamowicie wrażliwy na infekcje, nawet na ulicę może wychodzić rzadko i jedynie w masce), uniemożliwia praktycznie normalną egzystencję. A kiedy któryś z domowników złapie zwykłe przeziębienie, musi siedzieć całymi dniami zamknięta w sypialni. Mąż Martyny, Mariusz, przed chorobą Martyny pracował za granicą, zarabiał i żyło im się w miarę dobrze. W maju 2015 r. zostawił pracę w Anglii i wrócił na Śląsk, gdzie o pracę niełatwo. Obecnie pracuje na śmieciówkach, dorywczo, a to, co zarobi to kropla w morzu potrzeb. A po pracy czekają w domu chora żona i trójka dzieci. Dwoje starszych (13 i 12 lat) trzeba dopilnować przy lekcjach, zawieźć na basen i zajęcia dodatkowe po lekcjach. Najmłodsza pięciolatka tez wymaga sporo uwagi. Po oszczędnościach z pracy w Anglii  nie ma już śladu, i chociaż trudno o bardziej pracowitego człowieka niż Mariusz, to nie ma szans, żeby  sam podołał temu wszystkiemu. Proszę zatem wszystkich o pomoc dla tej rodziny, by mogła przetrwać kryzys, by dzieci mogły normalnie funkcjonować w szkole i żeby Martyna w swoim codziennym cierpieniu nie musiała się martwić za co przeżyć następny dzień.

POMÓŻ MARTYNIE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowizn charytatywnych Fundacji Avalon z dopiskiem Lysko, 5148 pomagacie Państwo Martynie w walce z chorobą. Pozdrawiam, Zbyszek Lysko

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu