Łukasz ma 33 lata. Kończył studia podyplomowe, planował ślub w kwietniu 2018 roku. Tuż przed Bożym Narodzeniem w 2016 roku spadł z drabiny, uderzając głową o betonową posadzkę. W krytycznym stanie trafił do szpitala, z rozległym urazem głowy.

Lekarze uratowali jego życie, usuwając część czaszki. Mijają już 4 lata, Łukasz nadal nie mówi, jednak robi olbrzymie postępy. Obecnie przebywa w domu. Potrzebuje stałej i kosztownej rehabilitacji. Dzięki wsparciu darczyńców Łukasz posiada m.in.: wózek, łóżko, wannę, podnośnik, pionizator, wałek i materace gimnastyczne. Miesięczny koszt rehabilitacji oraz środków pielęgnacyjnych przekracza nasze możliwości finansowe.

POMÓŻMY MU POWRÓCIĆ DO ZDROWIA, ABY MÓGŁ ZREALIZOWAĆ SWOJE PLANY!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Mardosz, 7638 wspierasz rehabilitację oraz codzienną egzystencję Łukasza.