Leszczyńska Paulina

Paulinka Leszczyńska ma 23 lata. Urodziła się z przepukliną oponowo-rdzeniową i wodogłowiem. Już w drugiej dobie życia przeszła dwie operacje: plastyki przepukliny i wstawienia zastawki otrzewnowo-komorowej. Tylko ogromna wola życia pozwoliła jej to przetrwać. Paulina cierpi jeszcze na wiele innych schorzeń- niedowład wiotki kończyn dolnych (porusza się jedynie na wózku inwalidzkim), niewydolność nerek, pęcherz neurogenny, z powodu którego w 2005 roku przeszła kolejna operację wytworzenia przetoki moczowo-jelitowo-skórnej, tzw. urostomii, oraz porażenie zwieraczy, co wymaga zmiany worków i pampersów. Pomimo wielu problemów, aż do tej pory dzielnie znosiła swoją niepełnosprawność.
Niestety, karygodny błąd lekarza, który zlecił badanie rezonansu magnetycznego (w jej przypadku bezwzględnie przeciwwskazanego) spowodował ogromne komplikacje zdrowotne. W styczniu 2012 r. Paulinka zapadła w śpiączkę i w stanie bardzo ciężkim trafiła do szpitala, gdzie natychmiast przeszła operacje neurochirurgiczną.
I tym razem wola życia zadziałała. Operacja się udała, lecz długi pobyt w szpitalu, odleżyna i częste infekcje układu moczowego wywołały osłabienie i gorszą kondycję zdrowotną. W związku z tym jej stan wymaga podawania większej ilości leków, wzmożonej stałej, specjalistycznej opieki lekarskiej i pielęgniarskiej, oraz intensywnej rehabilitacji, a to wiąże się z dużymi nakładami finansowymi, wykraczającymi poza świadczenia zapewniane w ramach NFZ-u.
Paulina pomimo, iż świadoma jest swojej niepełnosprawności bardzo cieszy się życiem. Jest ciepłą i otwartą na ludzi osobą. Cechuje ją ogromna empatia do wszystkiego co ją otacza. Paulina jest wyczulona na punkcie piękna i posiada niezwykły słuch muzyczny. Interesuje się modą a jej pasją jest muzyka i taniec. Na co dzień uczęszcza do szkoły z internatem w Węgrowie, gdzie otaczają ją wspaniali i oddani ludzie. Nasza rodzinna sytuacja finansowa nie pozwala na zaspokojenie wszystkich jej potrzeb, nie wspominając o jej marzeniach, które ma, jak każdy z nas.
Dlatego będziemy niezmiernie wdzięczni za przekazanie jej 1% podatku lub darowizny na jej subkonto w Fundacji Avalon z dopiskiem Leszczyńska, 899.
Za każdą wpłatę serdecznie dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu