Lena jest siedmioletnim dzieckiem. W wieku czterech lat zostało zdiagnozowane u córki szereg zaburzeń. Najpoważniejszym z nich jest mutyzm wybiórczy. Lena mimo tego, że chce to nie potrafi kontaktować się z otoczeniem, nie mówi. Przez to jest dzieckiem odosobnionym, nie może zaistnieć w grupie.

Uczęszcza stale na leczenie psychologiczne, logopedyczne, pedagogiczne oraz fizjoterapię. Ma także problem z napięciem mięśni. Zbieramy na coroczny turnus rehabilitacyjny dla córki, gdzie mogłaby wśród dzieci z podobnym zaburzeniem ćwiczyć pod okiem wykwalifikowanych specjalistów. Dzięki stałej rehabilitacji, pracy ze specjalistami wierzymy, że w końcu nastąpi przełom.

POMÓŻ LENIE PRAWIDŁOWO SIĘ ROZWIJAĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WITWICKA, 11044 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu.