Kwit Tomasz

Mam na imię Tomasz. Mam już 6 lat, mam też starszą o 3,5 roku siostrę Julię. Urodziłem się 7 października 2011 r. jako zdrowe dziecko. Dostałem 10 punktów w skali Apgar. Moi rodzice bardzo krótko cieszyli się moim dobrym zdrowiem i zupełnie nie przeczuwali co się zaraz wydarzy. Zaczęło się niewinnie. Kiedy miałem niespełna miesiąc przestałem się wypróżniać. Trafiłem w końcu do szpitala, gdzie lekarze zdiagnozowali u mnie chorobę Hirschsprunga. Jest to rzadkie, wrodzone schorzenie unerwienia jelita. Jedyną metodą leczenia tej choroby jest leczenie chirurgiczne. Od tego czasu przeszedłem już dziewięć operacji. Trzy razy wyłaniano mi stomię. Ostatnią operację przeszedłem 21.01.2015 r. i polegała ona na wyłonieniu ileostomii (stomii na jelicie cienkim). W szpitalu byłem już ponad 30 razy i mimo, że są tu bardzo miłe ciocie i wujkowie to wolę zdecydowanie spędzać czas w domu z moją siostrzyczką. Mimo wielu trudnych chwil jakich doświadczyłem, jestem bardzo pogodnym, towarzyskim i uśmiechniętym chłopcem. Uwielbiam chodzić do przedszkola. Lekarze nie mają dla mnie dobrych wiadomości. Wyniki moich badań wskazują jednoznacznie, że nie będę mógł funkcjonować bez stomii. Ostatnia próba powrotu do normalności się nie powiodła. Obecnie mój stan zdrowia się pogorszył. Bardzo często dopadają mnie infekcje, które za każdym razem wymagają hospitalizacji oraz wdrożenia specjalnego sposobu odżywiania, które jest niestety bardzo kosztowne. Do problemów z jelitami dołączyły problemy urologiczne, z którymi borykam się od przeszło roku. Wymagają one również kosztownej farmakoterapii i licznych, nieprzyjemnych badań. Nie wiem jak długa droga jeszcze przede mną ale z Waszą pomocą będzie ona na pewno łatwiejsza.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Kwit, 4002 pomagają Państwo mnie i mojej rodzinie w codziennych zmaganiach z chorobą. Za wszelką okazaną pomoc i życzliwość serdecznie dziękuję – Tomasz Kwit wraz z rodzicami.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu