Kwasiborska Maja

Witajcie, mam na imię Maja. Urodziłam się w 2008 r. Po urodzeniu dostałam 10 punktów wg skali Apgar jako zdrowa dziewczynka. Rozwijałam się prawidłowo, a jedyną rzeczą, która niepokoiła moich rodziców, był brak wodzenia wzrokiem za zabawkami i światełkami. Rodzice udali się więc do okulisty na kontrolę, która wykazała zmiany na dnie oka. Nikt z lekarzy do końca nie wiedział, co mi jest. Przejeździłam z rodzicami całą Polskę, a nawet kawałek Europy, w poszukiwaniu kogoś, kto wyjaśni, co się dzieje z moimi oczami. Niestety do chwili obecnej nie ma w pełni jasnej diagnozy. Wiem na pewno, że mam oczopląs, zmiany barwnikowe siatkówki na dnie oka, podejrzenie uszkodzenia nerwu wzrokowego i wysoką krótkowzroczność. Zespół tych wad znacznie obniża moje możliwości wzrokowe względem dzieci normalnie widzących.  Szansą na poprawienie mojego wzroku są nowe rozwiązania medyczne polegającena zastosowaniu leczenia komórkami macierzystymi. Takie leczenie wzroku jest już możliwe w Polsce, ale wiąże się z kosztami rzędu kilkudziesięciu tysięcy złotych, bo nie jest objęte refundacją. Dodatkowym utrudnieniem jest wymóg komisji bioetycznej dotyczący bariery wiekowej (powyżej 15 lat). Gdyby okazało się, że leczenie nie jest możliwe w Polsce, czeka mnie wyprawa do Azji w poszukiwaniu ratunku dla mojego wzroku. Aby z niej skorzystać, potrzebne są duże nakłady finansowe, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc i przeznaczenie dla mnie 1% podatku z Państwa rocznego rozliczenia.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Kwasiborska, 3042 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu