Kuś Wiesława

Nazywam się Wiesława Kuś, mam 52 lata. W 2010 r. w moim domu nagle pojawił "genowy potwór" zanik mięśni, który wywrócił moje życie o 360 stopni. W ciągu 2-lat wycieńczył mnie do tego stopnia że po zatrzymaniu krążenia wylądowałam na OIT. Dramatem jest fakt, że dostałam w gratisie od losu respirator, który zabrał mi samodzielność. Ponadto, żywiona jestem pozaustrojowo (PEG).
W 2016r, przeszłam operację, która osłabiła i tak już znikomej masy mięśnie. W 2017r. z powodu samoistnej odmy trafiłam do szpitala, gdzie podjęto dwukrotnie próbę wymiany sondy PEG, niestety zakończone niepowodzeniem. Te zabiegi wykonywane były w znieczuleniu ogólnym, więc odebrały mi mowę, został mi wyłącznie kontakt pisemny, co dodatkowo utrudniło codzienne funkcjonowanie.
Mieszkam na wsi, sama organizuję opiekę 24 h /7 dni w tygodniu. Dla bezpieczeństwa musi być przy mnie osoba, która czuwa nad zaawansowanym technicznie sprzętem, odsysa wydzielinę nagromadzoną w płucach, karmi, pomaga wyjść z domu oraz w szeregu innych czynności dnia codziennego. Staram się cieszyć życiem, przystosowuję dom do potrzeb mojego życia z moją chorobą mam niedowład czterokończynowy. Pomimo bezinteresownej pomocy wielu osób „wielkiego serca” wciąż dysponuję za małą kwotą, by móc zapewnić sobie systematyczną rehabilitację, która, jest lekiem na moją chorobę.

MARZĘ BY MIEĆ SPRAWNE RĘCE, A LUKSUSEM BYŁOBY MIEĆ NOGI SPRAWNE

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Kuś, 2650 lub wysyłając charytatywny SMS o treści POMOC 2650 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością.

Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna. Wiem, że takich osób, w potrzebie jest mnóstwo ale rehabilitacja zapobiega przykurczom, kończyn oraz całkowitemu zanikowi masy mięśniowej.
Proszę jeśli możesz to podaruj mi 1% .

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu