Koprowska Joanna

ASIA choruje na zwyrodnienie barwnikowe siatkówki (retinitis pigmentosa). Brzmi niewinnie, ale jeżeli nie widziałeś/nie widziałaś filmu "Carte Blanche", wyobraź sobie, że patrzysz cały czas przez lunetę. Wszystko, co oglądasz widzisz tylko w centralnym polu widzenia. Nie zauważysz, jak ktoś stanie obok, jak poda rękę, nie zauważysz też dziury w chodniku, stopnia, schodów. A to dlatego, że boczne komórki nerwowe obumierają i pole widzenia coraz to bardziej się zawęża… Dla młodej dziewczyny zaczynającej tak naprawdę dorosłe życie to wyrok z którym codziennie się zmaga. Z dnia na dzień każe jej weryfikować plany i skazuje na zawieszenie zawodowe. Nie jest to choroba śmiertelna, a mimo to każdego dnia odbiera radość z życia. Zwyrodnienie zawęża widzenie i życiowe możliwości. Z każdym miesiącem odmawiasz sobie kolejnych aktywności, normalnego funkcjonowania. Z medycznego punktu widzenia RP nie daje szans: jest to choroba genetyczna prowadząca do utraty wzroku. W ASI przypadku postępuje niezwykle szybko, dlatego tak bardzo liczy się czas. Rzucamy wyzwanie medycynie. Nadzieją na spowolnienie choroby są podejmowane na całym świecie eksperymentalne leczenia, w tym terapie genowe i komórkami macierzystymi na które potrzebne są znaczne środki finansowe. Jako rodzina, nie jesteśmy w stanie ponieść ich we własnym zakresie, dlatego prosimy o wsparcie. Wierzymy w to, że ratunek dla ASI jest blisko, więc musimy spróbować.

Dziękujemy Wam, że zechcieliście pomóc.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Będę bardzo wdzięczna za przekazanie darowizny lub 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Koprowska, 4280 W ten sposób wspieracie Państwo moje codzienne funkcjonowanie oraz moją nadzieję powrotu do normalnego życia. Bardzo dziękuję za każdą pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu