Klimek Marcin

Na imię mam Marcin, urodziłem się w listopadzie 1978 roku w Krakowie, w którym mieszkam do dziś. To był dobry rok, czas wyboru Karola Wojtyły na Papieża, wejścia polskiej alpinistki Wanda Rutkiewicz jako pierwszej Europejki na Mount Everest i początek historycznych zmian w Polsce oraz na świecie. Rok nadziei i wielkich wyzwań. Dla mnie był on preludium trudnej i żmudnej drogi życia, wiodącej szlakiem wieloletniej i nieustającej walki z chorobą - rdzeniowym zanikiem mięśni - stopniowo  i regularnie odbierającym kolejne elementy sprawności ruchowej. Już jako dziecko uwielbiałem czytać i szybko zainteresowałem się historią, a później dziennikarstwem, filozofią, teologią, kosmologią i niejako z konieczności medycyną. Oczywiście ogromnym nadużyciem byłoby, gdybym uważał się za eksperta w którejkolwiek  z tych dziedzin, choć wszystkie z osobna z pewnością odcisnęły jakieś piętno na poszczególnych etapach mojej podróży przez współczesność.

Niestety, okrutna choroba najpierw pozbawiła mnie możliwości chodzenia, następnie  przemieszczania się, obracania, unoszenia rąk, siły mięśni, teraz czyha na przełykanie, oddychanie, samodzielne siedzenie. Jedynym „lekarstwem” jest rehabilitacja, ale lekarstwem bardzo niedoskonałym, bo mogącym tylko spowolnić postępy schorzenia. Niemniej, bez niej moja sytuacja byłaby jeszcze gorsza, dramatyczna, podobnie jak bez kosztownej pomocy pielęgniarskiej i coraz liczniejszej grupy leków wspomagających regularnie słabnące mięśnie. Dziś, aby jeszcze w miarę godnie żyć, potrzebuję coraz większej opieki i wsparcia ze strony innych osób. Dlatego muszę prosić o pomoc w tej trudnej walce o każdy kolejny dzień bez bólu i cierpienia, za to z nadal żywymi marzeniami i nadzieją. Wierzę, że będę mógł na to liczyć. Każda finansowa pomoc będzie dla mnie bezcenna, za każdą będę głęboko wdzięczny.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Klimek, 1595 pomagacie mi Państwo w codziennej walce z chorobą. Dziękuję wszystkim za dobre serce.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu