Kijewski Kacper

Kacper mieszka w Lęborku, przyszedł na świat z ciężką, wrodzoną wadą serca pod postacią: ATREZJA TĘTNICY PŁUCNEJ Z UBYTKIEM W PRZEGRODZIE MIĘDZYKOMOROWEJ I MIĘDZYPRZEDSIONKOWEJ, SKORYGOWANE PRZEŁOŻENIE WIELKICH PNI TĘTNICZYCH,ZESPÓŁ EBSTEINA,DEKSTROKARDIA Z DEKSTROWERSJĄ, PODEJRZENIE NIESCALENIA LEWEJ KOMORY SERCA ORAZ NAPADOWY CZĘSTOSKURCZ NADKOMOROWY.

Kacperek w grudniu skończył 4 latka. Jest wesołym, pogodnym i bardzo ciekawym świata chłopcem, chętnie poznaje i uczy się nowych rzeczy. Uwielbia zwierzęta i można z nim o nich rozmawiać i o nich czytać przez całe dnie. Zapewne jak każdy przeciętny maluch w jego wieku... Jednak Jego małe ciałko skrywa wiele blizn i śladów powstałych na salach operacyjnych. Przypominających nam rodzicom o ciężkich walkach jakie musiał stoczyć wyrywając się śmierci. W swoim krótkim, dotychczasowym życiu przeszedł szereg poważnych zabiegów i operacji małego serduszka, dzięki którym może żyć. Poważna wada serca z którą przyszedł na świat już zawsze będzie obciążeniem dla jego organizmu i już zawsze będzie potrzebował specjalistycznej opieki lekarskiej. Do tej pory kardiochirurgom udało się u Kacperka oddzielić krążenie płucne od systemowego poprzez bezpośrednie skierowanie krwi żylnej do tętnic płucnych i wykorzystaniu jednej komory jako komory pompującej krew do krążenia systemowego. Jednym słowem Kacperek żyje z połową serca. Przed nim całe życie, my rodzice wierzymy w to z całych sił i Ty również możesz w to uwierzyć. Dokładamy wszelkich starań aby opieka medyczna z której korzysta była jak najlepsza, nie wszystko jednak jest refundowane przez NFZ i dlatego potrzebujemy Twojego wsparcia. Pomóż Kacperkowi cieszyć się dzieciństwem tak jak jego rówieśnicy.

POMÓŻ KACPERKOWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Kijewski, 2861 pomagacie Państwo Kacperkowi w ciężkim i długotrwałym leczeniu.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu