Kierzek Marcin

W marcu Marcin będzie obchodził swoje 34 urodziny. Miesiąc później minie drugi rok, odkąd Marcin zapadł w śpiączkę. Mamy nadzieję, że niedługo rozstrzygnięte będzie, kto ponosi winę za taki stan rzeczy: lekarz rodzinny, który zapalenie wsierdzia leczył jak grypę; nieudolne leczenie w jednym ze szpitali, gdzie przez kilka tygodni zmieniano tylko antybiotyki, odbierając Marcinowi cenny czas; kolejny ze szpitali, w którym, bezpośrednio po operacji na mięśniu sercowym, nikt nie zauważył, że akcja serca Marcina ustała. W stanie takim znajdował się kilka minut, co jest bezpośrednią przyczyną stanu, w jakim pozostaje do dziś. Marcin czyni postępy: nabrał masy i kolorów - wygląda jak zdrowy człowiek. Ruchowo również widzimy u Marcina postępy. Zarówno dla nas, jak i dla Marcina są to wielkie kroki, które zdrowemu człowiekowi wydawały by się małymi kroczkami. Bez względu na wszystko, nie ma co wierzyć w cuda, o których mowa w mediach, jak również o pomocy od państwa, o której się słyszy. Marcinowi potrzebna jest rehabilitacja, odpowiednie terapie i, przede wszystkim, bliskie otoczenie - rodziny i przyjaciół. Z pierwszą rzeczą związany jest sprzęt, zaś z drugą - powrót do rodzinnego domu. Najpierw trzeba dom ten dostosować. I jedno, i drugie związane jest z kosztami. Do tej pory, ze względu na chore przepisy, Marcin nie dostał od państwa ani grosza. Wszystkie pieniądze przeznaczone dla Marcina pochodzą od rodziny lub od Ludzi Dobrej Woli, takich jak Wy. Dlatego po raz kolejny zwracamy się do wszystkich Was z prośbą o pomoc.

POMÓŻ MARCINOWI W JEGO CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Kierzek, 5203 pomagacie Państwo Marcinowi w jego codziennych zmaganiach. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj:

www.facebook.com/POMOZMARCINOWI/

www.POMOZMARCINOWI.pl

Swój PIT mogą Państwo rozliczyć za pomocą programu znajdującego się na stronie Fundacji Avalon: http://www.fundacjaavalon.pl/jak_nam_pomoc/jeden_procent.html Dziękujemy za środki przekazane do tej pory oraz za te, które zamierzacie przekazać. Rodzice i brat Marcina.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu