Witam, mam na imię Karol. Urodziłem się z bardzo rzadką chorobą genetyczną dystrofią mięśniową (plektynopatią). Do tej pory w Polsce jestem jedynym przypadkiem z odmianą tej dystrofii...

Jest to choroba nieuleczalna, która wciąż postępuje. Jedyną formą walki z tą chorobą jest regularna rehabilitacja. Ponadto choruję na kardiomiopatię i niewydolność serca, od 2014r. mam wszczepiony kardiowerter – defibrylator (urządzenie opanowujące zaburzenia rytmu serca). W związku z dystrofią mam problemy z poruszaniem się, w codziennym funkcjonowaniu wymagam wsparcia najbliższych.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% i darowiznę na moje subkonto w Fundacji Avalon z dopiskiem CZYŻEWSKI, 7783 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu, rehabilitacji, wyjazdach do szpitali i zakupie specjalistycznego sprzętu. Z góry dziękuję!