Kacper urodził się w maju 2010 roku, jako zupełnie zdrowe dziecko. Po kilku miesiącach okazało się, że nie rozwija się prawidłowo. Zaczęły się wizyty u specjalistów. Kiedy Kacper skończył dwa latka nie mówił, nie gaworzył, nie utrzymywał w ogóle kontaktu wzrokowego, nie reagował kiedy się do Niego mówiło, żył totalnie w swoim świecie. Kiedy skończył 2,5 roku postawiono diagnozę, AUTYZM WCZESNODZIECIĘCY. Wtedy zaczęła się cała przygoda, wizyty u specjalistów: psychologa, neurologa, oligofrenopedagoga, terapeuty SI, logopedy, psychiatry, zajęcia grupowe itp. Na dzień dzisiejszy Kacper ma 7,5 roku i wymaga regularnych terapii, częściowo refundowanych. Tylko dzięki terapiom oraz pracy w domu osiąga rewelacyjne efekty. Od niedawna ma również zdiagnozowaną nadwrażliwość słuchową i wprowadzoną terapie Johansena. Obecnie przyjmuje leki uspokajające, ponieważ nie radzi sobie z emocjami. Terapeuci jak i rodzice każdego dnia walczą o "lepsze jutro" dla Kacperka.Dajmy szansę aby Kacperek mógł w przyszłości samodzielnie funkcjonować.

WSPOMÓŻ KACPRA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Mynarski, 8346 pomagacie Państwo Kacperkowi w codziennym funkcjonowaniu.