Kacper ma 10 lat. Kiedy skończył rok zaobserwowano, że jego rozwój motoryczny nie jest prawidłowy. Po wielu wizytach i konsultacjach lekarskich rozpoczęliśmy rehabilitację. Początkowo mówiono  o wzmożonym napięciu mięśniowym. Badanie rezonansem magnetycznym wykazało, iż jest to wada rozwojowa OUN. Kacperek musi bardzo dużo ćwiczyć aby w przyszłości mógł samodzielnie chodzić. Aktualnie porusza się z czwórnogami, potrafi też przejść samodzielnie kilkadziesiąt kroków. Wszystko to dzięki bardzo intensywnej rehabilitacji oraz ogromnej chęci i potrzebie bycia samodzielnym.

POMÓŻ MI W WALCE Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem: Duc, 5763 pomagacie mu Państwo w codziennej walce o sprawność.