Jeżowski Jerzy

Mając 24 lata uległem wypadkowi. Jadąc motorem na remontowanej drodze wpadłem w dół, poleciałem w powietrze, a upadający motor uderzył mnie w plecy, łamiąc kręgosłup w odcinku piersiowym. Straciłem przytomność, w szpitalu usiadłem na łóżku i to był błąd, bo wtedy nastąpił ucisk kręgu na rdzeń. Rano dokonano prześwietlenia i okazało , że mam złamany kręgosłup, przewieziono mnie za Warszawę, do Konstancina gdzie robili operację na kręgosłup. Założyli mi pręty haringtona, usztywniające kręgosłup, gdyż miałem popękane dwa kręgi. W szpitalu byłem pięć miesięcy, nie chciałem wracać do domu, bałem się, pojechałem więc jeszcze na miesiąc do sanatorium. W szpitalu lekarz powiedział mi, że już nigdy nie będę chodził, przeżyłem szok. Dla młodego człowieka był to koniec świata, te myśli mi wracają. Wróciłem do domu z wielkimi barierami. Obecnie mama już nie żyje, a tata ma 86 lat. Ćwiczyłem dużo, stałem w aparatach na nogi, tak robiłem 3 lata, ale to nic nie dało, tylko tyle że wzmocniłem mięśnie, usprawniłem ręce które są mi bardzo potrzebne. Obecnie potrzebny mi jest wózek, który jest lekki i waży około 8 kg. Wózek dopasowany do mojego kręgosłupa, aby mnie nie bolały plecy. Bardzo pilnie też potrzebuje cewników zewnętrznych, których używam od chwili wypadku, kiedy złamałem kręgosłup, bez cewników nie mogę funkcjonować, ponieważ od chwili wypadku nie trzymam moczu. Bardzo proszę o pomoc w zakupie takiego wózka lub pomoc finansową na zakup wózka inwalidzkiego i cewników zewnętrznych. Chciałbym pracować, ale potrzebne jest auto, abym mógł dojeżdżać - PFRON nie finansuje podobnych rzeczy. W 2014 r.miałem zawał serca, operacje wykonano w szpitalu w Końskich, czuję się dobrze, ale teraz nie mam tyle siły, męczę się. Staram się zapominać o swoim kalectwie, w miarę mi się to udaje. Po dwóch operacjach mam 31 szwów na kręgosłupie, ostatnio urósł mi spory guz, którego muszę operować.

POMÓŻ MI W WALCE Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ

Dlatego zwracam się do ludzi dobrego serca o wszelką pomoc finansową. Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Jeżowski, 1030 pomagacie mi Państwo w lepszym funkcjonowaniu. Dziękuję i pozdrawiam.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu