Jarosz Szymon

Szymon jest uczniem 3 klasy szkoły podstawowej nr 24 w Gdańsku. Jest wesołym dzieckiem, który kocha piłkę nożną. Nie ma żadnych problemów w szkole, bardzo dobrze się uczy i jest grzeczny. W domu z grzecznością to różnie bywa :-)

Niestety Szymon cierpi na chorobę Perthesa, która jest inaczej nazywana "Jałową marskością stawu biodrowego". Prowadzi ona do obumarcia tkanki kostnej i częściowo chrzęstnej z powodu niedokrwienia, bez udziału drobnoustrojów chorobotwórczych. W 2012 roku choroba ta pojawiła się w lewym biodrze. Po leczeniu operacyjnym Szymon przeszedł długą i bolesną rehabilitację, jednak opłaciło się, ponieważ pod koniec 2013 roku było na tyle dobrze, że mógł zacząć trenować ukochaną piłkę nożną w GKS Brzezno. Niestety radość nie trwała długo, bo pod koniec 2014 roku Szymon zaczął się uskarżać na bóle prawego kolana. Początkowo wydawało się, że jest to zwykła kontuzja po jednym z treningów i po wizycie u naszego ortopedy oraz badaniach nic nie wskazywało na zbliżający się kolejny dramat. Niestety po kolejnych 3 miesiącach, kiedy ból się nasilił i Szymon nie mógł już sam się poruszać, wiedzieliśmy, że to jest coś poważniejszego. Początkowo nie braliśmy Perthesa na poważnie, ponieważ ta choroba w większości przypadków występuje od razu na obu biodrach, a odstęp czasowy był prawie 2 lata. Jednak się myliliśmy, ponieważ kolejne badania wykazały nawrót choroby. Obecnie Szymon jest po operacji na prawe biodro i powoli zaczynamy w domu rehabilitację. Z ok 1,5 roku Szymon będzie miał kolejną operację. Robimy wszystko, aby Szymon wrócił do ukochanej piłki nożnej.

POMÓŻ SZYMONOWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Jarosz, 3829 pomagają Państwo Szymonowi spełniać marzenia. Za wszelką pomoc bardzo dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu