Nazywam się Janusz Hryniów i mam 63 lata. W 2016r. zdiagnozowano u mnie chorobę nowotworową (czerniak oka). Choroba ta jak i sam proces jej leczenia (protonoterapia) doprowadziła do mojej jednooczności (obawa o przerzuty pozostała)...

Nazywam się Janusz Hryniów i mam 63 lata.W 2016r. zdiagnozowano u mnie chorobę nowotworową (czerniak oka). Choroba ta jak i sam proces jej leczenia (protonoterapia) doprowadziła do mojej jednooczności (obawa o przerzuty pozostała).W kwietniu 2017r. uległem nieszczęśliwemu wypadkowi w czasie którego doznałem wielomiejscowego złamania kręgosłupa piersiowego, zmiażdżenia rdzenia kręgowego połączonego z wyciekiem płynu mózgowo-rdzeniowego oraz złamania mostka i licznych żeber.Po dwóch operacjach chirurgicznej stabilizacji kręgosłupa na odcinku piersiowo-lędźwiowym i wielomiesięcznej rehabilitacji szpitalnej, odzyskałem jedynie władzę w rękach (bez całkowitego powrotu w nich czucia), pozostając sparaliżowanym od pasa w dół.Zebrane fundusze (w zależności od ich wysokości) przeznaczę na dalszą moją rehabilitację (łącznie z ewentualnym przeszczepem komórek macierzystych), badania specjalistyczne, zakup leków, zakupy niezbędnego sprzętu rehabilitacyjnego i ortopedycznego, dostosowanie warunków mieszkaniowych do moich ograniczeń wynikających z niepełnosprawności, zakup środków niezbędnych do codziennego funkcjonowania.

TWOJE DOBRE SERCE TO MAJA SZANSA NA POWRÓT DO NORMALNEGO ŻYCIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Hryniów, 8297 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz walce o lepsze jutro.