Janek od 16 lat zmaga się z SMA-rdzeniowym zanikiem mięśni, który osłabia układ mięśniowy i wydolność oddechową.

Mimo trudności Jasiek uczęszcza do liceum, gdzie zdobywa wiedzę i rozwija zainteresowania informatyczno-matematyczne. Aby spowolnić postęp choroby konieczna jest rehabilitacja i specjalistyczny sprzęt: wózek elektryczny, siedzisko ze stolikiem, pionizator, gorset, ortezy, nebulizator do wziewnego podawania leków. Jest to niezbędne, aby krok po kroku zbliżać się w dobrej kondycji do upragnionego leku (Spinraza), który wkrótce będzie dostępny w Polsce.

DZIĘKUJEMY ZA KAŻDĄ ZŁOTÓWKĘ, KTÓRA POMAGA JANKOWI W CODZIENNEJ WALCE

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WÓJCIK, 6533 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o niezależność Jaśka.

Dziękujemy!