Gorczyńska Dagmara

Mam na imię Dagmara. Z zawodu jestem redaktorem polonistycznym i bardzo kochałam swoją pracę. Moje życie prywatne w tej chwili wypełnia głównie pomaganie zwierzakom, sama mam adoptowaną labinkę Sarę oraz szczurki. Uwielbiam kino, teatr, książki, góry i podróże. Wyobraźcie sobie, że kiedy próbujecie wstać, dyslokują się Wam kolana. Kiedy chcecie wziąć do ręki kubek z kawą – dyslokujecie palce, a kubek się tłucze. Używanie myszki dyslokuje kciuk, a jazda samochodem – kręgi kręgosłupa. Kiedy wkładacie bluzę, dyslokujecie bark. Kiedy zmieniacie pozycję w nocy – żebra i obojczyki wyskakują ze swoich miejsc. Wasza skóra uciąga się jak ciasto na pierogi. Słabo widzicie, bo ścięgna odpowiadające za akomodację oczu są zbyt rozciągnięte. Mikrowylewy z kruchych naczyń powodują demencję. Choruję na rzadką chorobę - zespół Ehlersa-Danlosa z super rzadkim podtypem - kifoskoliotycznym 6a z deficytem hydroksylazy lizylowej i prolinowej. Na świecie jest nas ok. 13 osób. Większość traci możliwość chodzenia w drugiej albo trzeciej dekadzie życia. Choroba ogranicza w każdym aspekcie życia i powoduje największy ból, jaki jest znany medycynie, a NFZ takiej choroby nie przewiduje.  Jedyne, co można zrobić dla mnie, to starać się zmniejszać ból i leczyć objawowo, to z kolei wymaga kosztownej fizjoterapii, sprzętu medycznego, leków.

BEZ WASZEJ POMOCY MI SIĘ NIE UDA!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Gorczyńska, 2763 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna.

Zapraszam na bloga: http://ehlers-danlos6.blogspot.com/

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu