Gołębiewski Marcin

Nazywam się Marcin Gołębiewski, mam 32 lata i mieszkam w Warszawie. W 1999 roku uległem wypadkowi, w wyniku którego mam tetraplegię, czyli złamanie czterokończynowe kręgosłupa. Od tego czasu poruszam się na wózku inwalidzkim. Mimo wielu trudności oraz przeciwności losu, jakie napotykam w życiu, nie załamuję się i wytrwale dążę do celu. Zawsze byłem osobą bardzo radosną i aktywną, pełną pasji. Od dziecka miałem mnóstwo zainteresowań, jednak zawsze najwięcej radości dawał mi sport. Trenowałem tak bardzo popularną w naszym kraju piłkę nożną, koszykówkę, ale i taniec oraz sztuki walki. Niestety wypadek w brutalny sposób przerwał w jakimś stopniu sens mojego życia.

Jako osoba twarda, bo za takową się uważam i uchodzę wśród znajomych, postanowiłem nie rezygnować z marzeń. Od ponad roku trenuję rugby na wózku, szybko zorientowałem się, że ta forma rehabilitacji ruchowej bardzo poprawia mój stan fizyczny i psychiczny. Mam kontakt z ludźmi o podobnej przypadłości, a sport ten stał się moją życiową pasją, która nadaje osobie w moim stanie sens życia.

Jedyna przeszkoda do pełni szczęścia to brak profesjonalnego wózka rugowego, na którym mógłbym trenować, obecnie ćwiczę na sprzęcie pożyczonym od kolegów nieobecnych na treningach. Cena wózka, na którym mógłbym trenować, zaczyna się od 13.000PLN, niestety nie jestem w stanie sam pokryć kosztów takiego wózka. Jest to dla mnie astronomiczna kwota.

POMÓŻ MI OSIĄGNĄĆ PEŁNIĘ SZCZĘŚCIA

W związku z powyższym jestem zmuszony prosić Państwa o pomoc. Każdy 1% podatku lub darowizna przekazane Fundacji Avalon z dopiskiem Gołębiewski, 1732 przybliżą mnie do pełni szczęścia, za co z góry dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu