Gawrysiak Piotr

W wieku 23 lat uległem wypadkowi. Obecnie mam 47 lat. W wyniku wypadku został złamany kręgosłup na odcinku piersiowym th 10 z uszkodzeniem rdzenia kręgowego (paraliż kończyn dolnych, brak czucia od pasa w dół). W wypadku zostały też złamane wszystkie żebra po stronie lewej z odmą i krwawieniem lewej opłucnej. Resztężycia spędzę poruszając się za pomocą wózka inwalidzkiego. Nie ma już żadnych szans na chodzenie i wyzdrowienie. Nie poddaję się, bo mam dla kogo żyć. Chcę być jak najdłużej samodzielny, mam małego synka, który ma dopiero 4 latka. Chciałbym widzieć jak dorasta i cieszyć się każdą spędzoną z nim chwilą. Moim marzeniem jest profesjonalna rehabilitacja, stacjonarna i wyjazdowa, zmagam się ze spastycznością nóg, czyli napięciem mięśni  w nogach, które uniemożliwia mi wykonanie banalnych czynności takich jak np. wstanie z pozycji leżącej, aby usiąść. Po wielu latach siedzenia na wózku inwalidzkim dosięgły mnie inne schorzenia takie jak cukrzyca, odleżyny, arytmia serca, nadciśnienie, problemy urologiczne. Potrzebuję też, różnego rodzaju rzeczy, które ułatwiają samodzielne funkcjonowanie w domu. Bez tego jest trudno poradzić sobie w czynnościach domowych, tym bardziej osobie na wózku, która wszystko musi zrobić z pozycji siedzącej. Mój dochód, jaki posiadam 1100 zł (renta inwalidzka) idzie w większej części na opłaty bieżących rachunków. Nie pozostaje już nic na leki, leczenie, wyroby medyczne, przedmioty ortopedyczne. Stąd moja prośba do Państwa o pomoc.

Przekonałam się niejednokrotnie o ogromnej wrażliwości ludzi i ich chęci pomocy. Z góry za każdą pomoc dziękuję, co stanowi motywację do walki o siebie.

POMÓŻ MI W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Gawrysiak, 4897 pomagacie Państwo w leczeniu i rehabilitacji Piotra.

Bardzo proszę o Wasze wsparcie. Dziękuję Piotr Gawrysiak

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu