Foryś Maciej

Zwracam się do wszystkich ludzi, którzy nie potrafią przejść obojętnie obok cierpienia drugiego człowieka. Mój mąż Maciek w grudniu 2014 roku doznał urazu czaszki, na skutek czego miał dwa wylewy krwi do mózgu oraz niedotlenienie. Choć  uraz był tak rozległy, lekarze zdecydowali się na kilkuetapowe operacje, nie dając jednak większych szans na przeżycie. Pomimo tak niekorzystnych rokowań, Maćkowi udało się przeżyć. Diagnoza była jednak straszna – stan wegetatywny, śpiączka. I znów mimo tak strasznej informacji, zdecydowaliśmy się na intensywną rehabilitację, która z czasem zaczęła przynosić najpierw małe, a z biegiem czasu coraz to większe efekty. Niestety okazało się, że konieczna jest kolejna operacja, polegająca na wszczepieniu zastawki mózgowo-rdzeniowej. I choć rokowania dalej były niekorzystne, nie poddawaliśmy się! Codzienna systematyczna heroiczna praca nad wybudzaniem chorego ze śpiączki, rehabilitacja, zaangażowanie rodziny i przyjaciół zaczęły przynosić wymierne efekty. Chory zaczął powoli otwierać oczy i nawiązywać kontakt z otoczeniem. A wiosną tego roku, Maciek już mógł być wywożony na wózku inwalidzkim do ogrodu. Obecnie podjęliśmy walkę wraz z neurologopedą, niezależnie od dotychczasowej rehabilitacji, o przywrócenie odruchu żucia i połykania, a w następnym etapie o przywrócenie mowy. Walka o zdrowie Maćka trwa cały czas! Przyłącz się i pomóż proszę! Liczy się każda nawet najmniejsza kwota.

PROSZĘ O POMOC MAĆKOWI W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Foryś, 4436 pomagają Państwo Maćkowi w walce o sprawność oraz w codziennej egzystencji.

Z góry bardzo dziękuję!

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu