Filipiuk Justyna

Justynka urodziła się 30.04.2000 r. Jako kilkumiesięczne dziecko nie budziła żadnych obaw. Jednak około 8-go miesiąca życia zauważyliśmy, że Justynka jest mniej ruchliwa niż jej pięcioro rodzeństwa w tym wieku. Zaczęliśmy się bardzo niepokoić. Justynka nie płakała, nie krzyczała, nie bawiła się. W 2001 roku córka straciła przytomność, w szpitalu wykonano wiele badań, które pozwoliły ustalić jej chorobę. Justynka jest dzieckiem z opóźnieniem rozwoju psycho-ruchowego, ma padaczkę, nawracające zakażenia dróg moczowych. Jej stopy są płasko koślawe i wymagają rehabilitacji. Obecnie ma 13 lat i jest pod opieką poradni specjalistycznych: neurologicznej, nefrologicznej, endokrynologicznej i rehabilitacyjnej. Justynka jest dzieckiem, które wymaga całodobowej opieki, nie można zostawić jej nawet na chwilę, ponieważ może zrobić sobie krzywdę. Justynka niewiele mówi - pojedyncze wyrazy. Uwielbia słuchać muzyki, oglądać książki, słuchać, gdy ktoś jej czyta. Staramy się wynagrodzić jej te trudne chwile i robimy wszystko, aby funkcjonowała normalnie, uczyła się, cieszyła życiem i przyjemnościami. Aby uzyskać postępy w leczeniu Justynka potrzebuje ciągłej terapii i pomocy specjalistów, najczęściej bardzo kosztownej. Zwracamy się  do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe na pokrycie kosztów związanych z  jej rehabilitacją, specjalistycznych badań oraz zakupu leków.

POMÓŻ UCZYNIĆ ŻYCIE JUSTYNKI LEPSZYM I ŁATWIEJSZYM

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Filipiuk, 1784 pomagacie nam Państwo uczynić życie Justynki lepszym i łatwiejszym. Za serce okazane naszej córce serdecznie dziękujemy.

Rodzice Justynki Filipiuk

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu