Dziudzik Edyta

Nazywam się Edyta Dziudzik, mam 37 lat, trójkę wspaniałych dzieci (7, 8 i 14 lat), męża i od ponad dwóch lat wyjątkowo złośliwy nowotwór piersi. Przeszłam już leczenie standardowe, a więc niemal roczną chemioterapię. Tak długą, ponieważ nowotwór tak słabo na nią reagował. Pomimo braku widocznych efektów chemii lekarze zdecydowali się i wykonali u mnie operację całkowitej mastektomii, uzupełnionej miesięczną radioterapią oraz herceptyną – lekiem, który przyjmowałam do końca sierpnia 2015r. z uwagi na typ mojego nowotworu – HER2 (+3). Myślałam, że na tym koniec...że po niemal 2 latach walki będę mogła odpocząć i zająć się dziećmi i domem...jednak nowotwór nie dał mi takiej szansy. W listopadzie 2015 r. biopsja z okolic blizny pooperacyjnej wykazała wznowę miejscową. Lekarze podjęli decyzję o wdrożeniu chemioterapii w schemacie lapatynib + xeloda. Jednak lekarze są zgodni co do tego, że w moim typie nowotworu najlepiej sprawdził by się lek o nazwie perjeta / pertuzumab, który w Polsce niestety nie jest refundowany przez NFZ (a koszt 1 dawki to ok.21 000 zł). Dawki przyjmuje się w cyklach co 3 tygodnie. Dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w tej nierównej walce. Pomoc finansową. Nie pozwólmy, by pieniądze decydowały o moim życiu. Dla mnie ważny jest każdy miesiąc.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Dziudzik, 3117 pomagasz mi w powrocie do zdrowia. Za każdą, nawet najmniejszą darowiznę ogromnie dziękuję. Edyta.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu