Duda Maksymilian

U Maksymiliana (ur. 10.09.2013 r.) przez niedotlenienie przy porodzie nastąpiło opóźnienie rozwoju psycho-ruchowego. Mimo skali Apgar 10/10, Maks Do pierwszych urodzin nie zaczął raczkować, nie chodził. Nasza droga trwa już długo i mamy sukcesy i małe sukcesiki. Rehabilitacja ze względu na niepełnosprawność ruchową jest bardzo ważna i konieczna. Maks zaczął chodzić samodzielnie jak ukończył 2 lata i 4 miesiące, dopiero teraz rozwija mowę. We wrześniu ukończył 3 latka, a my Rodzice walczymy o jego zdrowie by kiedyś w przyszłości był w pełni sprawny, samodzielny i zdrowy. Dzięki środkom z 1% podatku możemy jeździć na turnusy rehabilitacyjne, także kupować buty profilaktyczne oraz środki potrzebne mu na co dzień. Maksymilian jest pod opieką Ośrodka wczesnej interwencji, gdzie odbywa stałą rehabilitację oraz Szkoły Wczesnego Wspomagania Rozwoju. Pierwsza diagnoza dr Rehabilitacji było to Wzmożone Napięcie Mięśniowe (które było i jest po dziś dzień). Szukanie przyczyny jest nadal, gdyż od 13 m-ca życia Maks jest pod opieką neurologa. W tej chwili u Pani docent doktor neurolog z Kliniki Neurologii Dziecięcej w Gdańsku przy Akademii Medycznej.
Przez pół roku mieliśmy najgorszą z diagnoz jaką było Mózgowe Porażenie Dziecięce (MPD), gdyż synek najpierw po rehabilitacji chodził rok na czworakach i prawie rok na kolankach. Od marca tego roku zaczął chodzić sam. Rezonans Magnetyczny głowy w listopadzie 2015 r. kiedy Maks miał trochę ponad 2 lata nie wykrył żadnych zmian w mózgu oraz nieprawidłowości, ale doktor postawił diagnozę MPD w kierunku porażenia ścięgien Achillesa i stawów skokowych, a rozwój intelektualny jest i był prawidłowy, choć przez niepełnosprawność ruchową też opóźniony. W czerwcu tego roku na kontroli u Pani doktor neurolog w Gdańsku z Maksia zdjęto diagnozę MPD, pozostawiając go do dalszej obserwacji i diagnozy, gdyż zaczął chodzić i jego rozwój "ruszył". Czy można byłoby powiedzieć z rocznym opóźnieniem? Tak może nie, jesteśmy nadal pod znakiem zapytania..
W grudniu 2016 r. jedziemy na ostateczną diagnozę, nie przerywając rehabilitacji, turnusów, zajęć dodatkowych i przedszkola. Chcemy zrobić wszystko co możliwe, by pomóc naszemu dziecku. Zdrowie dzieci jest najważniejsze, gdyż misją rodziców jest zadbanie o wszystko aby dzieciom nic brakowało. Zrobimy wszystko co będziemy mogli, aby Maks był szczęśliwym i zdrowym dzieckiem.
Dziękujemy, że możemy opowiadać Wam naszą historię oraz Dziękujemy wszystkim Darczyńcom tym Dużym i Małym, każdemu z osobna, kto był i jest, za okazaną pomoc dla Maksia <3 Rodzice
Strona na Facebooku: https://www.facebook.com/Maksiu-Nasz-Dzielny-Ma%C5%82y-Bohater-1673848412867694/

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Duda, 5272 pomagacie Państwo Maksowi w codziennej walce o sprawność.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu