Domańska Anna

Nazywam się Anna Domańska. Mieszkam w Chłopicach k. Jarosławia. Choroba ujawniła się w grudniu 2010r. w wieku 19 lat. Stwierdzono osteosarcoma (kostniakomięsak - złośliwy, pierwotny nowotwór tkanki kostnej) obwodowej części lewej kości udowej. W Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej odbyłam 3 cykle chemioterapii przedoperacyjnej. Następnie przeszłam operację w Klinice Ortopedii i Traumatologii w Spsk 4 w Lublinie, która polegała na resekcji dalszej nasady kości udowej z kolanem. W zamian wstawiono protezę modularną stawu kolanowego i zalecono długotrwałą rehabilitację. Po chemioterapii pooperacyjnej doszło do mnogości skutków ubocznych, ale udało się je pokonać. Przez długi czas nowotwór nie powrócił, aż do 2017 r., kiedy wykryto zmianę w płucu. Zadecydowano o operacyjnym usunięciu guza w KIinice Chirurgii Klatki Piersiowej w Spsk 4 w Lublinie, a następnie dalszym leczeniu chemioterapią w COZL. Ciągle jednak istnieje również ryzyko wymiany protezy co kilka lub kilkanaście lat (w zależności od jej stanu i zużycia oraz kondycji tk. kostnej). Na co dzień potrzebny jest dobór odpowiedniej diety, prowadzenie co jakiś czas rehabilitacji, dojazdy na kontrole, zakup odpowiedniego doposażenia ortopedycznego. Wsparcie finansowe pomogłoby mi w utrzymaniu dobrej sprawności na co dzień, aby móc realizować plany i marzenia.

POMÓŻ MI W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Domańska, 5100 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu