Długosz Mateusz

Witam. Jestem mamą samotnie wychowującą 16-letniego syna Mateusza, który ma orzeczoną niepełnosprawność. Jest to całościowe zaburzenia rozwojowe, Zespół Aspergera, dodatkowo zaburzenia wymowy. Syn pozostaje pod ciągłym nadzorem lekarzy specjalistów, neurologa, psychiatry, psychologa. W ostatnim czasie ortopeda zdiagnozował u Mateusza hiperkifozę klatki piersiowej i skierował syna do poradni rehabilitacyjnej ze stwierdzeniem, że to się wiąże z długą rehabilitacją. Wszystkie badania, wizyty u specjalistów, terapie, rehabilitacja są kosztowne oraz czasochłonne, co niweluje możliwość podjęcia przeze mnie zatrudnienia. Nie mogę pozostawić syna samemu sobie, nie jest w stanie sam sobie poradzić. Sama również jestem osobą schorowaną. Trudno nam ująć to wszystko finansowo, brakuje dosłownie na wszystko... Często psychicznie bardzo ciężko to ogarnąć. Każdy kolejny dzień witam stwierdzeniem: damy radę! A po chwili dodaję-tylko jak długo? Dlatego dla dobra mojego syna zdecydowałam się poprosić WAS, DOBRYCH LUDZI o wsparcie. Nawet to najmniejsze, symboliczne dla nas będzie miało ogromne znaczenie  i bardzo wraz z Mateuszem serdecznie dziękujemy. Kiedyś to my pomagaliśmy, a teraz sami musimy prosić o pomoc. Trudno się z tym pogodzić. Trudno pokonywać bariery, dlatego pozostajemy pełni pokory wobec życia. Życzymy wszystkim zdrowia i jeszcze raz prosimy o wsparcie za które z góry dziękujemy.

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Długosz, 3579 pomagają nam Państwo mierzyć się z rzeczywistością. Za wszelką pomoc będziemy bardzo wdzięczni.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu