Denoch Kinga

Mam na imię Kinga. Choruję na ciężką postać zespół Ehlersa-Danlosa (EDS). Jest to genetyczna choroba tkanki łącznej. Choroba jest nieuleczalna i postępująca, objawiającą się wielonarządowymi dolegliwościami oraz niewyobrażalnym bólem i ograniczeniami. Z powodu hipermobilności dochodzi u mnie do nawykowych zwichnięć i dyslokacji stawów, nawet przy wykonywaniu codziennych czynności. Bardzo cierpię z powodu bólów kręgosłupa, który ma liczne zwyrodnienia. Mam torbiel przysadki, która powoduje znaczne zaburzenia hormonalne. Dużo problemów sprawia układ pokarmowy, dolegliwości łagodzi specjalna dieta wykluczająca wiele produktów. Mam też znaczne zaburzenia neurologiczne. Niekończąca się walka z bólem i ograniczenia powodują, że dopada mnie depresja. Dr Forest Tennant zajmujący się od lat EDS, pisze w swojej książce: „W tym momencie plasuję EDS na szczycie listy trzech-czterech chorób powodujących najpoważniejsze problemy bólowe. Wielu ludzi myśli np., że najgorszym bólem jest ból nowotworowy; zapewniam was, że wielu pacjentów z EDS odczuwa ból nieskończenie silniejszy niż jakikolwiek nowotworowy pacjent, jakiego widziałem”. Nieustanna kosztowna rehabilitacja, specjalistyczne zaopatrzenie ortopedyczne, leki to jedyna droga by zmniejszyć mój ból i nadzieja na jak najdłuższe zachowanie sprawności ruchowej.

DRODZY PAŃSTWO POMÓŻCIE MI W WALCE Z BÓLEM

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Denoch, 8175 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce z bólem.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu