Jestem Danka, mam 59 lat. Zmagam się z chorobą neuronu ruchowego: podejrzenie SLA. Zaczęło się od osłabienia i chrypki, teraz praktycznie nie mówię, poruszam się po domu dzięki pomocy Męża, który jest przy mnie cały czas.

Wychowałam czwórkę dzieci, mam dziewięcioro wspaniałych wnucząt i nie zamierzam się poddać. Cały czas walczę o zdrowie i życie. Niestety koszt leczenia i rehabilitacji przekracza moje możliwości finansowe. Teraz najbardziej bym chciała znów uprawiać ogródek, najmłodszą wnuczkę wziąć na ręce, zobaczyć jak Antek i Julka idą do Pierwszej Komunii św., a starsze na studia, do ślubu, piec torty na urodziny, a męża przypilnować, by nie jadł za dużo przed snem.

MOŻESZ POMÓC MI BYĆ Z RODZINĄ

Przekaż 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Krzyżanowska, 14370 a pomożesz mi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o życie